Over mij

Annelies Vonk

Ede

info@kriebelsenkrabbels.nl

Een illustrator die hardop tekent wat anderen alleen maar denken. 

Mijn naam is Annelies Vonk. Ik teken graag met een luchtige inslag omdat het leven zichzelf soms wat ál te serieus neemt.

Al vanaf dat ik heel klein was, hield ik ervan om mensen te observeren. Hoe praten ze, kijken ze, bewegen ze én hoe reageren ze op de wereld om hen heen?   Vaak gebruikte ik die observaties in kleine toneelstukjes of tekeningetjes.
Wat opviel was dat ik er altijd een humoristische draai aan wilde geven, mensen aan het lachen wilde maken, emoties wilde oproepen.
En inderdaad, mijn tekeningen riepen vaak een lach op en vervolgens werd er gedacht: ‘Hé, hoe zit dat eigenlijk bij mij?’

In de jaren daarna, als groepsleerkracht in het basisonderwijs, en later als creatieve coördinator binnen een organisatie ontwikkelde dit talent zich. Er ontstond al gauw een behoefte om hier ‘iets meer mee te gaan doen’. Ik begon een kaartenlijn; ‘Kriebels en Krabbels’ die een grote afname vond in diverse winkels in het land en via mijn webshop.

Inmiddels teken ik voor een magazine en heb een jeugdboek voor een vriend geillustreerd.

Het liefst zou ik een prentenboek willen illustreren en ben druk bezig met schaduw illustraties maken voor in mijn portfolio om aan uitgeverijen te kunnen sturen.

En ik ben nog lang niet uitgetekend!

Wilt u met mij samenwerken? Neem contact op.

1 + 2 = ?